BLOG

A Fenntartható fejlövés blog a Planet Fanatics Network szellemi játszótere, ahol szakértőink szakmai és személyes véleményüket osztják meg aktuális, fenntarthatósághoz kapcsolódó témákban. Trendekről, jógyakorlatokról, szabályozói döntésekről, környezeti jelenségekről, stb.

Körkép a COVID-19 utáni világról 

Az új koronavírus (COVID-19) okozta világjárvány gyökerestül felforgatta a világot, és megmutatta, hogy mennyire sérülékeny a gazdaság és a társadalom.

Tovább a cikkre

Két hét alatt 29 bálna vetődött partra

Szakértők szerint a probléma hátterében az olaj keresésére használt katonai szonárgyakorlatok és szeizmikus tevékenységek állnak, amik megriasztják az állatokat.

Tovább a cikkre

Mától ismét hitelez nekünk a Föld

A következő 4 hónapban minden felhasznált energia és erőforrás a jövőből vesz el.

Tovább a cikkre

Repoharas jégkrém

Magyarországon várhatóan 2021 első felétől kerülnek majd a boltokba az új csomagolású jégkrémek.

 

Tovább a cikkre

Klíma keretek – II. rész

Cikksorozatunk második részében a felülről lefelé, illetve az alulról felfelé történő klímavédelmi megközelítéseket ismertetjük.

Tovább a cikkre

A leginnovatívabb vállalatok és a TOP5 fenntarthatósága

2005 óta figyelik, hogy mely cégek kerülnek fel a leginnovatívabb vállalatok listájára. Íme az idei BCG lista. És kiegészítésünk azok fenntarthatósági megközelítéséről.

Tovább a cikkre

Klíma keretek – I. rész

Az éghajlatváltozás problémája ma már minden ember számára ismert. Az viszont, hogy ezzel kapcsolatban milyen nemzetközi törekvések vannak, illetve hol is tart ma az emberiség, hogy a klímakutatók által felvázolt katasztrófát elkerüljük, kevésbé ismert.

Tovább a cikkre

Folytatódik a fenntartható befektetések erősödése

A világ legnagyobb befektetőjének, a BlackRocknak fél évvel ezelőtti bejelentése elindított egy olyan folyamatot, amit a globális krízis csak erősíteni látszik. 

Tovább a cikkre

A COVID-19 szörnyű. A klímaváltozás még ennél is rosszabb lehet.

Ezúttal Bill Gates blogbejegyzését tesszük közzé magyarul, hogy mindannyian értsük és megértsük.

Tovább a cikkre

Új globális probléma: az áradások

A víz már rengetegszer bebizonyította, milyen hatalmas, pusztító erővel bír. Bolygónk jelez, hogy rossz úton haladunk. Mi kell ahhoz, hogy irányt váltsunk?

 

Tovább a cikkre

#plasticfreejuly

Bár javában tart már a műanyagmentes július, nem késő csatlakozni. Listáztunk pár tippet, amivel már ma belefoghatsz!

Tovább a cikkre

Társadalmi kutatás minisorozat / 4.

A 65 év felettiek szerint a “Tisztességes munka és gazdasági növekedés” megteremtése a legsürgetőbb az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok közül.

Tovább a cikkre

Társadalmi kutatás minisorozat / 3.

A női válaszadók 98%-a elvárja, hogy a vállalatok a járvány után komolyabban foglalkozzanak a társadalmi és környezeti felelősségvállalással, ezen a téren határozott célkitűzéseket és lépéseket tegyenek.

Tovább a cikkre

Társadalmi kutatás minisorozat / 2.

A fiatalok átlag feletti arányban támogatják, hogy a klímaváltozásra hasonló sürgősséggel reagáljunk, mint a koronavírusra, illetve, hogy a járvány alatt is kommunikáljanak a vállalat a fenntarthatósági témákról.

Tovább a cikkre

Társadalmi kutatás minisorozat / 1.

Az idősebbek a társadalmi problémákra sokkal érzékenyebbek.

 

Tovább a cikkre

Korábbi írásaink a Fenntartható Fejlövés blogon olvashatók.

A FENNTARTHATÓSÁG SZERINTÜNK…

A fenntarthatóságra építő stratégia nem egyszerűen befektetés a jövőbe, de enélkül várhatóan már nem is lesz üzlet. Szerintünk a nagyobb felelősségvállalás nem a profit ellensége, hanem potenciális üzlet.

Nem álláshirdetés, de lehetőség