Csapatunk

SZOMOLÁNYI KATALIN, CEO, stratégiai igazgató

A Planet Fanatics’ Network alapítója, aki földrajz-ökológia, természetvédelmi szakmérnöki és nemzetközi üzlet szakokon végzett. Nevéhez fűződnek a Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiái, ezek csoportszintű koordinálása, és az ezekkel járó szakmai sikerek, mint a felelős befektetői értékelésekben elért iparági top eredmények Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban.  

A Telekom fenntarthatósági központjának vezetése mellett menedzselte az ETNO-WWF “Klímavédelem fénysebességgel” európai projektjét, ami elsőként határozta meg az infokommunikáció lehetőségeit a klímavédelemben, és amit később nem csak az Európai Unió, de számos nemzetközi szervezet is átemelt és továbbfejlesztett.  

Négy éven át Magyarország első fenntartható fejlődéssel foglalkozó, holnapután című rádióműsorának szerkesztő-műsorvezetője volt a radiocafé 98.6-on. 2008-ban a Fenntarthatósági Nap megálmodója, 13 éven át ennek főszervezője volt minden évben.  

Kitalálta és koordinálta a Jövő/Menő programot, ami nem csak egy vállalati önkéntes program volt, de egy adott, kiemelten hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatását is elősegítette. Vezetése alatt vált 2015-ben a hazai nagyvállalatok között elsőként és nemzetközi viszonylatban is elsők között karbonsemlegessé a Magyar Telekom Csoport és határozott meg hosszútávú kibocsátáscsökkentési célokat, amit 2019 év elején a Science Based Target initiative is elfogadott.  A Planet Fanatics Network ügyvezetése mellett elsősorban a vállalatok fenntarthatósági stratégiai projektjeiért felel, de a HVG-vel történő együttműködésben megalkotott TOP25 ESG lista, vagy a Green Cloud projektek is az ő koordinációjában történtek. 

A civil ügyeket mindig is fontosnak tartotta, ezért jelenleg is felügyelő bizottsági tagja a Patrónus Háznak, és igazgatósági tagja aWWF Közép- és Kelet-Európai szervezetének, valamint a WWF Magyarországnak. Vendégoktatója a Budapesti Corvinus Egyetem full time MBA képzésének

 

VIDA MELINDA, fenntarthatósági projektigazgató

Okleveles kommunikáció- és médiaszakértő, közgazdász, kiadványszerkesztő-grafikus. A Planet Fanatics’ Network csapatában elsősorban a vállalati fenntarthatósági stratégiák kialakításában működik közre; munkatársi és stakeholder kutatásokat, szabványosított (GRI 2021, SASB, CSRD ESRS) fenntarthatósági jelentéskészítési és audit folyamatokat koordinál. Fenntarthatósági tanácsadóként továbbá feladatai közé tartozik ESG értékelések és ÜHG-leltárak készítése, fenntartható szállítóilánc és kapcsolódó beszállítói ESG értékelési folyamatok előkészítése (CSDDD, LkSG), az ESG adatbázis tervezés, valamint Európai Uniós és hazai megfeleléshez elengedhetetlen  belső szabályozások kialakításában történő tanácsadás. 2020 szeptemberétől az Egyenlítő Alapítvány tagjaként támogatja a sokszínű és befogadó munkahelyek megteremtését. 2014-2020 között a Fenntarthatósági Napok szervező csapatának oszlopos tagja volt. 

2016-2020 között a Magyar Telekom fenntarthatósági menedzsereként a vállalat fenntarthatósági tevékenységeinek, eredményeinek kommunikációjáért, a fenntarthatósági rendezvények szervezéséért volt felelős. Ezt megelőzően 2014-2016 között a Türr István Képző és Kutató Intézet projekt kommunikációs szakértőjeként, majd rendezvényszervezési és kommunikációs alprojektvezetőként dolgozott. Kommunikációs szakemberként támogatta a NaTe munkáját és részt vett a Lányok Napja program PR kommunikációjának megalkotásában és a rendezvény lebonyolításában. 2012-ben részt vett a GE regionális Corporate kommunikációs és Public Affairs mentorprogramjában. Kommunikációs tanulmányai során a KommON BME Kommunikációs Szakkollégium elnöke, egyben több  országos konferencia főszervezője volt.

 

PÁLFI NÁNDOR, fenntarthatósági munkatárs

Okleveles környezeti menedzser, geográfus. Diplomáit az ELTE Természettudományi Karán és a Corvinus Gazdálkodástudományi Karán szerezte. Egyetemi évei alatt gyakornokként több nemzetközi nagyvállalatnál is szerzett tapasztalatot. Az egyik legnagyobb hazai banknál dolgozva részt vett a teljes bankfiók-hálózatra kiterjedő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésében. Fontosnak tartja a klímavédelmet és az ezzel kapcsolatos hiteles információk minél szélesebb társadalmi rétegekhez történő eljuttatását, ezért 2020 óta menedzseli a Másfél fok Instagram oldalát. Felsőfokon beszél angolul, középfokon németül. 

A Planet Fanatics’ Network projektjei között elsősorban a fenntarthatósági jelentések készítése a feladata, aminek eredményeként nem csak a Market, vagy az E.ON vált még transzparensebbé, de Magyarországon elsőként egy alapítvány, a Bátor Tábor is a jelentők táborába lépett. Emellett segédkezik a felelős befektetői értékelések (MSCI ESG, FTSE4Good, ISS ESG, Sustainalytics) elvárásainak nyomonkövetésében és az értékelési folyamat támogatásában.

ALI AMINA, fenntarthatósági projekttámogató

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának gazdálkodási és menedzsment szakán szerzett diplomát. Alapszakos tanulmányai alatt élete részévé vált a fenntarthatósági témák iránti elköteleződés. Emellett az interperszonális készségeinek az erősítése is fontosnak bizonyult, amely fejlesztésére a 2 éves emberi erőforrás területen szerzett gyakornoki tapasztalata adott lehetőséget. Ez idő alatt a céghez kötődően írta meg szakdolgozatát is, amelyben egy multicég fenntarthatósági célkitűzéseit és ezek megvalósítását elemezte. További tanulmányait már kimondottan fenntarthatósági területen képzeli el. Felsőfokon beszél angolul. 

A Planet Fanatics’ Networkben a projektek támogatása a fő feladata, legyen szó üvegházhatású gáz leltár készítéséről, fenntarthatósági jelentésről vagy stratégiáról. 

 

 

 

ÓNODI VANDA, fenntarthatósági projekttámogató

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodási és menedzsment szakán diplomázott, 2023 őszén csatlakozott a Planet Fanatics’ Network csapatához. Szerinte fontos a tudatos hozzáállás, legyen szó az élet bármely területéről, ezért szeretne a fenntarthatósággal foglalkozni, ezzel kapcsolatban bővíteni a tudását. Szabadidejében diákszervezeti tag és felsőfokon beszél angolul. 

A Planet Fanatics Network munkáját elsősorban HR feladatokkal és a stratégiaalkotási, valamint jelentéskészítési projekteken belüli kutatási és ellenőrzési tevékenységekkel támogatja. 

 

 

 

TŐKÉS ÁDÁM, fenntarthatósági projekttámogató

2023 októberében csatlakozott a Planet Fanatics’ Network csapatához. Diplomáját külföldi tanulmányai során Dániában szerezte, Marketing és Brand Menedzsment területen. Gyakornokként több startup tevékenységében is részt vett. Felsőfokú angol nyelvtudásán kívül dánul és olaszul is beszél. Érdeklődése és szakmai tudása a fenntarthatóság témakörén túl a projekt- és partnermenedzsmentre, kreatív tartalomgyártásra, értékesítésre és kommunikációra terjed ki. 

A Planet Fanatics’ Network életében a kommunikáció, brand és marketing területek és az egyes ügyfélprojektek támogatása a fő feladata. 

.

A FENNTARTHATÓSÁG SZERINTÜNK…

A fenntarthatóságra építő stratégia nem egyszerűen befektetés a jövőbe, de enélkül várhatóan már nem is lesz üzlet. Szerintünk a nagyobb felelősségvállalás nem a profit ellensége, hanem potenciális üzlet.

Nem álláshirdetés, de lehetőség

Partnereink