BEMUTATKOZÁS

Planet Fanatics’ Network egy olyan újszerű vállalkozás, melynek tagjai közel húsz éves fenntarthatósági szakmai tapasztalattal rendelkeznek hazai és nemzetközi, vállalati, akadémiai és civil környezetben.

Fenntarthatósági stratégiák, felelős vállalatirányítás, fesztiválkonferencia, képzés, közösségi napelem, vállalati klímastratégia, EU-s klímavédelmi roadmap, fenntartható termékek, önkéntes programok, felelős befektetői értékelések, fenntarthatósági jelentések… rengeteg izgalmas, innovatív és valós szándékon alapuló projekt.

Mindezt teszik kiemelkedő szakértelemmel, töretlen lelkesedéssel és profi szakmai hálózattal.

A Planet Fanatics’ Network KFT. a Magyar Telekom hivatalos fenntarthatósági tanácsadójaként koordinálja a vállalatcsoport fenntarthatósági stratégiáját.

STRATÉGIA. INNOVÁCIÓ. FENNTARTHATÓSÁG. KREATIVITÁS.

A PLANET FANATICS’ NETWORK CSAPATA:

SZOMOLÁNYI KATALIN, CEO, stratégiai igazgató

A Planet Fanatics’ Network alapítója. Nevéhez fűződnek a Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiái, ezek csoportszintű koordinálása, és az ezekkel járó szakmai sikerek, mint a felelős befektetői értékelésekben elért iparági top eredmények Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban. A Telekom fenntarthatósági központjának vezetése mellett menedzselte az ETNO-WWF “Klímavédelem fénysebességgel” európai projektjét, és négy éven át Magyarország első fenntartható fejlődéssel foglalkozó, holnapután című rádióműsorának szerkesztő-műsorvezetője volt a radiocafé 98.6-on. 2008-ban a Fenntarthatósági Nap megálmodója, azóta ennek főszervezője minden évben. Kitalálta és koordinálta a Jövő/Menő programot, ami nem csak egy vállalati önkéntes program volt, de egy adott, kiemelten hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatását is elősegítette.

Felügyelő bizottsági tagja az Energiaklubnak, a Patrónus Háznak, és igazgatósági tagja a WWF Közép- és Kelet-Európai szervezetének.

DR. HORVÁTH LEVENTE, klímastratégiai szakértő

Klímakutató, klímagazdasági szaktanácsadó, természettudós. 20 éve foglalkozik a klímaváltozás kérdéskörével, főbb területei a klímaváltozás hatásainak elemzése Magyarországon, karbonlábnyom számítás és vállalati fenntarthatóság.

Több nemzetközi kutatási szakmai projekt résztvevője és az MTA “Alkalmazkodás a klímaváltozáshoz” kutatócsoport volt vezetője. Az akadémiai vonalról 2013-ban váltott az üzleti oldalra, ahol főbb feladatai közé tartozott a Magyar Telekom Csoport klímastratégiájának kidolgozása.

Koordinációjában vált 2015-ben a hazai nagyvállalatok közül elsőként, nemzetközi viszonylatban elsők között a Magyar Telekom Csoport karbonsemlegessé és váltott 100% megújuló villamos energiára, továbbá fogadott el hosszútávú kibocsátáscsökkentési célokat, amelyet a nemzetközi Science Based Target initiative is elfogadott. (

MARTINOV LAURA, fenntarthatósági értékelési szakértő

Okleveles környezetmérnök. Pályafutását a Környezetvédelmi Minisztériumban kezdte, ahol szennyezett és kármentesített területekkel, majd pedig vízvédelmi, vízgazdálkodási projektekkel foglalkozott. Innen váltott a Magyar Telekomhoz, ahol ötödik éve készíti a vállalatcsoport fenntarthatósági jelentését, a Global Reporting Initiative (GRI) aktuális legmagasabb szintű elvárásainak megfelelően.

A legfrissebb jelentésekhez a vállalati tevékenység SDG (Fenntartható Fejlődési Célok) szempontú, kockázatokon és lehetőségeken alapuló hatáselemzését végzi és veszi a jelentés egyik alapjául. Emellett a Deutsche Telekom Csoport évente megjelenő CR jelentésének Magyar Telekomról szóló fejezetét is ő szerkeszti.

A jelentéseken túl koordinálja a Magyar Telekom felelős befektetői értékeléseit és a fenntartható szállítói lánc menedzsment folyamat során a beszállítók ESG értékelését is.

VIDA MELINDA, fenntarthatósági kommunikációs menedzser

Okleveles kommunikáció- és médiaszakértő, közgazdász, kiadványszerkesztő-grafikus. Az elmúlt 4 évben a Magyar Telekom fenntarthatósági menedzsereként a vállalat fenntarthatósági tevékenységeinek, eredményeinek kommunikációjáért, a fenntarthatósági rendezvények szervezéséért volt felelős.

Ezt megelőzően 2014-2016 között a Türr István Képző és Kutató Intézet projekt kommunikációs szakértőjeként, majd rendezvényszervezési és kommunikációs alprojektvezetőként dolgozott.

Kommunikációs szakemberként támogatta a NaTe munkáját és részt vett a Lányok Napja program PR kommunikációjának megalkotásában és a rendezvény lebonyolításában. 2012-ben részt vett a GE regionális Corporate kommunikációs és Public Affairs mentorprogramjában. Kommunikációs tanulmányai során a KommON BME Kommunikációs Szakkollégium elnöke, egyben több országos konferencia főszervezője volt. Az utóbbi Fenntarthatósági Napok szervező csapatának oszlopos tagja.