BEMUTATKOZÁS

STRATÉGIA. INNOVÁCIÓ. FENNTARTHATÓSÁG. KREATIVITÁS.

Planet Fanatics’ Network egy olyan újszerű vállalkozás, melynek tagjai közel húsz éves fenntarthatósági szakmai tapasztalattal rendelkeznek hazai és nemzetközi, vállalati és civil környezetben. Fenntarthatósági stratégiák, felelős vállalatirányítás, fesztiválkonferencia, képzés, közösségi napelem, vállalati klímastratégia, EU-s klímavédelmi roadmap, fenntartható termékek, önkéntes programok, felelős befektetői értékelések, fenntarthatósági jelentések… rengeteg izgalmas, innovatív és valós szándékon alapuló projekt. Mindezt teszik kiemelkedő szakértelemmel, töretlen lelkesedéssel és profi szakmai hálózattal. A Planet Fanatics’ Network KFT. a Magyar Telekom hivatalos fenntarthatósági tanácsadójaként koordinálja a vállalatcsoport fenntarthatósági stratégiáját.

PLANET FANATICS’ NETWORK CORE TEAM:

SZOMOLÁNYI KATALIN, CEO, stratégiai igazgató
A Planet Fanatics’ Network alapítója. Nevéhez fűződnek a Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiái, ezek csoportszintű koordinálása, és az ezekkel járó szakmai sikerek, mint a felelős befektetői értékelésekben elért iparági top eredmények Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban. A Telekom fenntarthatósági központjának vezetése mellett menedzselte az ETNO-WWF “Klímavédelem fénysebességgel” európai projektjét, és négy éven át Magyarország első fenntartható fejlődéssel foglalkozó, holnapután című rádióműsorának szerkesztő-műsorvezetője volt a radiocafé 98.6-on. 2008-ban a Fenntarthatósági Nap megálmodója, azóta ennek főszervezője minden évben. Kitalálta és koordinálta a Jövő/Menő programot, ami nem csak egy vállalati önkéntes program volt, de egy adott, kiemelten hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatását is elősegítette. Vezetése alatt vált 2015-ben a hazai nagyvállalatok között elsőként és nemzetközi viszonylatban is elsők között karbonsemlegessé a Magyar Telekom Csoport  és határozott meg hosszútávú kibocsátáscsökkentési célokat, amit 2019 év elején a Science Based Target initiative is elfogadott. ( Felügyelő bizottsági tagja az Energiaklubnak, a Patrónus Háznak, és igazgatósági tagja a WWF Közép- és Kelet-Európai szervezetének, valamint a WWF Magyarországnak.

 

MARTINOV LAURA, fenntarthatósági értékelési szakértő
Okleveles környezetmérnök. Pályafutását a Környezetvédelmi Minisztériumban kezdte, ahol szennyezett és kármentesített területekkel, majd pedig vízvédelmi, vízgazdálkodási projektekkel foglalkozott. Innen váltott a Magyar Telekomhoz, ahol ötödik éve készíti a vállalatcsoport fenntarthatósági jelentését, a Global Reporting Initiative (GRI) aktuális legmagasabb szintű elvárásainak megfelelően. A legfrissebb jelentésekhez a vállalati tevékenység SDG (Fenntartható Fejlődési Célok) szempontú, kockázatokon és lehetőségeken alapuló hatáselemzését végzi és veszi a jelentés egyik alapjául. Emellett a Deutsche Telekom Csoport évente megjelenő CR jelentésének Magyar Telekomról szóló fejezetét is ő szerkeszti. A jelentéseken túl koordinálja a Magyar Telekom felelős befektetői értékeléseit és a fenntartható szállítói lánc menedzsment folyamat során a beszállítók ESG értékelését is.

 

VIDA MELINDA, fenntarthatósági kommunikációs menedzser
Okleveles kommunikáció- és médiaszakértő, közgazdász, kiadványszerkesztő-grafikus. Az elmúlt 4 évben a Magyar Telekom fenntarthatósági menedzsereként a vállalat fenntarthatósági tevékenységeinek, eredményeinek kommunikációjáért, a fenntarthatósági rendezvények szervezéséért volt felelős. Ezt megelőzően 2014-2016 között a Türr István Képző és Kutató Intézet projekt kommunikációs szakértőjeként, majd rendezvényszervezési és kommunikációs alprojektvezetőként dolgozott. Kommunikációs szakemberként támogatta a NaTe munkáját és részt vett a Lányok Napja program PR kommunikációjának megalkotásában és a rendezvény lebonyolításában. 2012-ben részt vett a GE regionális Corporate kommunikációs és Public Affairs mentorprogramjában. Kommunikációs tanulmányai során a KommON BME Kommunikációs Szakkollégium elnöke, egyben több országos konferencia főszervezője volt. Az utóbbi Fenntarthatósági Napok szervező csapatának oszlopos tagja.

 

PÁLFI NÁNDOR, junior fenntarthatósági értékelési munkatárs
Okleveles környezeti menedzser, geográfus. Diplomáit az ELTE Természettudományi Karán és a Corvinus Gazdálkodástudományi Karán szerezte. Egyetemi évei alatt több nemzetközi nagyvállalatnál is szerzett tapasztalatot gyakornokként. Az egyik legnagyobb hazai banknál dolgozva részt vett a teljes bankfiók-hálózatra kiterjedő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésében. Fontosnak tartja a klímavédelmet és az ezzel kapcsolatos hiteles információk minél szélesebb társadalmi rétegekhez történő eljuttatását, ezért 2020-ban elvállalta a Másfél fok Instagram oldalának menedzselését. Felsőfokon beszél angolul, középfokon németül.

 

TARCZAY KLÁRA, klímastratégiai szakértő
Okleveles meteorológusként végzett, és kutatásai során a környezeti problémákra fókuszált. Az egyetemen a légkör szén-dioxid mérlegének modellezésével, illetve szén-dioxid koncentráció mérésekkel foglalkozott hazai és nemzetközi kutatási projektek keretében. Több, mint 10 éven keresztül volt az üvegházhatású gázok, majd a légszennyező anyagok légköri országos kibocsátási leltárának szakértője. Fontosnak tartja a szemléletformálást, így a Múzeumok Éjszakája programsorozatban az Országos Meteorológia Szolgálatnál 2017-ben és 2018-ban is találkozhattak vele az érdeklődők a kibocsátási leltárak, illetve a savas esők problémájának bemutatójaként. Részt vett az IPCC kibocsátási leltárakhoz készített útmutatójának felülvizsgálatában. Pályáját az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikai szakreferenseként folytatta, ahol hazai klímapolitikai feladatokkal – többek között a hazai hosszútávú klímastratégia ipari fejezetével, illetve a Nemzeti Üvegházgáz Adatbázis tervezésével – és nemzetközi jelentéstételekkel foglalkozott. A klímaváltozás szakpolitikai feladatai két területet ölelnek fel: a mitigációt, azaz kibocsátások csökkentését és az alkalmazkodást. Mindkettőt fontosnak tartja a magánéletben is, ezért döntött a családja a passzív-, illetve már aktívház mellett. Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás nehézségeiről pedig a családi méhészet mindennapos kihívásaival szerezhet tapasztalatot. A Magyar Meteorológiai Társaság korábbi főtitkára, jelenleg a Társaság Levegőkörnyezeti Szakosztályának titkára.

 

SZEPESI MÁTÉ, gyakornok
A Szegedi Tudományegyetem Gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatója. 2020 novemberében csatlakozott a Planet Fanatics’ Network csapatához.
Középiskolás évei során különböző diákönkormányzatbéli pozíciókat töltött be, illetve másfél évig részt vett a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjában (MCC KP), ahol közgazdaságtanból, nemzetközi kapcsolatokból és modern történelemből is szerzett képesítést.
Korábban a Kórházsuli, 2019 óta pedig a Fenntarthatósági Nap önkénteseként tevékenykedik. Jelenleg a Móra Ferenc Szakkollégium tagja.
Felsőfokon beszél angolul, középfokon kínaiul, mely utóbbit 2020-ban kiegészített egy kínai gazdasági nyelvvizsgával.

 

BÁTHORY ZITA, gyakornok
Az International Business School of Budapest, pénzügyi szakán alapszakos hallgató. 2021 februárjában csatlakozott a Planet Fanatics’ Network csapatához.
A középiskolai utolsó két évet Krakkóban, Lengyelországban fejezte be, egy angol nyelvű középiskolában. Ebben a két évben tanult gazdaságot, pszichológiát és környezetvédelmet alapszinten, önkéntesként részt vett az iskola által szervezett jótékonysági programokon. Hazatérte után a Bátor Tábornál helyezkedett el, mint marketing gyakornok, utána kezdte meg gazdasági szakos tanulmányait először Hollandiában, majd Budapesten. Anyanyelvi szinten beszél angolul.

A FENNTARTHATÓSÁG SZERINTÜNK…

A fenntarthatóságra építő stratégia nem egyszerűen befektetés a jövőbe, de enélkül várhatóan már nem is lesz üzlet. Szerintünk a nagyobb felelősségvállalás nem a profit ellensége, hanem potenciális üzlet.

Nem álláshirdetés, de lehetőség